En família
Reunions
de treball
 
Entorn Habitacions Serveis Restaurant Benestar Activitats Ofertes Celebracions   Fotos
 Vull estar informat  Mapa
   Als altres Vilars
  Vilar Rural Sant Hilari Sacalm
Nadals i Cap d'Any
Paquets Pont de la Puríssima
La Castanyada
Tardor al Vilar Rural Sant Hilari
Paquets Especials Entre Setmana
Aventura en família
Rutes en bicicleta i senderisme
  Vilar Rural Arnes
Nadals i Cap d'Any
Paquets Pont de la Puríssima
La Castanyada
Súper Oferta
 

Cap de Setmana Científic: Ciència i Medi Ambient

  del 21/03/2014 al 23/03/2014
 
Què és la Llei de les 3 R? Con s'adapta la Terra a tots els canvis? Com podem ser sostenibles?

Us agrada la natura? Teniu curiositat per saber com n'és de savia i com s’adapta als canvis la nostra vida a la Terra? Voleu conèixer com podríem corregir petits costums diaris per respectar-la una mica més? Voleu saber què és realment la sostenibilitat?

Animeu-vos a venir amb els vostres petitons i gaudirem aprenent junts les curiositats de les energies renovables, la contaminació de l’aigua, contaminació acústica i lumínica.

GAUDEIX DE LA CIÈNCIA AL VILAR RURAL DE CARDONA

amb el suport del Departament de Física Aplicada de la UPC

 

Divendres, 21 de Març

18:00 h: Dóna la benvinguda als animalets i descobreix tot el que hi ha plantat a l’hortet! Respira l’aire pur de Cardona, observa l’entorn del Vilar, i sent la poca contaminació acústica que aquí hi trobaràs.

19:00h: Benvinguda, presentació de l’eix  temàtic i del nostre amic el Senyor Caleró!

19:45h: Contaminació lumínica. Les grans i petites ciutats, les autopistes, els museus i camps de futbol, etc. Quanta contaminació lumínica generen? Com es veu d’il·luminada la Terra des de l’espai de nit? En aquesta activitat aprendrem totes aquestes coses i pensarem com reduir el impacte, tot dissenyant fanals més respectuosos amb el medi. Ah! I pensa que un excés de llum no només genera una contaminació lumínica a l’atmosfera, sinó també amb gasos que incrementen l’escalfament global.

22:00h: Sortida nocturna a comprovar la poca contaminació lumínica a Cardona que ens permet observar estels que des de les grans ciutats no podem de cap manera observar, i la poca contaminació acústica, que ens permet escoltar els sorolls nocturns.

 

Dissabte, 22 de Març

10:15h: La Granja: Donem de menjar als animalets

11:00h: Ciutat Sostenible. Jugarem aprenent amb un joc de rol on ens posarem a la pell de gestors, urbanistes, polítics i ecologistes per tal d’ajudar al Senyor Caleró a fer de la seva ciutat més sostenible!

11:50h: Què és un ecosistema? Tot jugant aprendrem què és i com funciona l’ecosistema natural amb i sense l’actuació de l’home, per comprendre com l’ésser humà està provocant els grans canvis que succeeixen.

12:20h: L’efecte hivernacle. Vine a fer un experiment que et permetrà entendre què és i perquè és tant important aquest efecte en el nostre planeta.

16:00h: Contaminació sonora. Saps que un excés de soroll també genera contaminació, amb importants conseqüències per als humans i animals? Vine i t’adonaràs del gran impacte sonor amb que convivim cada dia i veurem d’on prové tot jugant a un joc on farem tant d’emissors com a receptors!! Acabarem reflexionant el problema de la situació.

17:00 h: Berenar

17:30h: Taller de boca & roll, i moneders sostenibles!! Realitzarem uns mega porta esmorzar per anar al cole!! A part de reduir els residus i evitar l’ús del paper d’alumini, els decorarem al nostre gust!!

19:00h: Tertúlia El Canvi Climàtic i el món sostenible. Vine i participa en aquesta tertúlia amb en Francesc Mauri, l'Home del Temps de TV3. Ell ens explicarà tot allò que vulguis saber sobre el canvi climàtic i el que podem fer per aconseguir fer un planeta més sostenible

22:00 h: No et pots perdre la minidisco del Vilar: tothom a ballar la dansa de la croqueta i del gaspatxo del Vilar!

 

Diumenge, 23 de Març

10:15h: La Granja: Donem l’esmorzar als animalets. Compte que els xais tenen molta gana!

11:00 h: Coets d’aigua sostenibles! Construirem els nostres coets amb material reutilitzable a la vegada que els propulsarem amb un combustible que agradarà molt a la gespa del Vilar!

12:00h: Joc exterior: Pichi-residus!! Classificarem cadascun dels residus en el seu contenidor adient amb un estil força particular.

16:00h: La llei de les 3R’s. Sintetitzarem el que hem après aquest cap de setmana, amb la coneguda llei de les 3 R’s. Acomiadat del Senyor Caleró, i emporta't el teu diploma que t’acreditarà com a petit científic especialista en Medi Ambient.

17:00 h: La Granja: acomiada’t dels animalets, i fins la propera!

Consulta el Programa Científic

 

Reservar  
   
Consultar
Reserves telefòniques
93.869.00.44
    Ofertes destacades
Cap de Setmana Científic: Pica Pica de Ciència
Vine a conèixer en Dani Jimenez
 
Reservar  
  Vilar Sant Hilari
Nadals i Cap d'Any
Paquets Pont de la Puríssima
La Castanyada
Tardor al Vilar Rural Sant Hilari
Paquets Especials Entre Setmana
Aventura en família
   
  Vilar Arnes
Nadals i Cap d'Any
Paquets Pont de la Puríssima
La Castanyada
Súper Oferta
   
 
 
 
www.serhs.com www.hotels-serhs.com Vilar Rural de Cardona
Camí de Lourdes, s/n
08261 Cardona (Barcelona)
Tel. 93 869 00 44 / Fax 93 869 00 51
E-mail: infocardona@vilarsrurals.com
No de Registre:HCC-004132

Avís legal   Privacitat   Zona agències   Contacte   Política de cookies