En família
Reunions
de treball
 
Entorn Habitacions Serveis Restaurant Benestar Activitats Ofertes Celebracions   Fotos
 Vull estar informat  Mapa
   Als altres Vilars
  Vilar Rural Sant Hilari Sacalm
Festa del Pilar
Súper Oferta
Pont de la Mercè i Santa Tecla
Paquets Especials Entre Setmana
Aventura en família
Rutes en bicicleta i senderisme
  Vilar Rural Arnes
Festa del Pilar
Súper Oferta
Pont de la Mercè i Santa Tecla
 

Cap de Setmana Científic: Ciència i Medi Ambient

  del 21/03/2014 al 23/03/2014
 
Què és la Llei de les 3 R? Con s'adapta la Terra a tots els canvis? Com podem ser sostenibles?

Us agrada la natura? Teniu curiositat per saber com n'és de savia i com s’adapta als canvis la nostra vida a la Terra? Voleu conèixer com podríem corregir petits costums diaris per respectar-la una mica més? Voleu saber què és realment la sostenibilitat?

Animeu-vos a venir amb els vostres petitons i gaudirem aprenent junts les curiositats de les energies renovables, la contaminació de l’aigua, contaminació acústica i lumínica.

GAUDEIX DE LA CIÈNCIA AL VILAR RURAL DE CARDONA

amb el suport del Departament de Física Aplicada de la UPC

 

Divendres, 21 de Març

18:00 h: Dóna la benvinguda als animalets i descobreix tot el que hi ha plantat a l’hortet! Respira l’aire pur de Cardona, observa l’entorn del Vilar, i sent la poca contaminació acústica que aquí hi trobaràs.

19:00h: Benvinguda, presentació de l’eix  temàtic i del nostre amic el Senyor Caleró!

19:45h: Contaminació lumínica. Les grans i petites ciutats, les autopistes, els museus i camps de futbol, etc. Quanta contaminació lumínica generen? Com es veu d’il·luminada la Terra des de l’espai de nit? En aquesta activitat aprendrem totes aquestes coses i pensarem com reduir el impacte, tot dissenyant fanals més respectuosos amb el medi. Ah! I pensa que un excés de llum no només genera una contaminació lumínica a l’atmosfera, sinó també amb gasos que incrementen l’escalfament global.

22:00h: Sortida nocturna a comprovar la poca contaminació lumínica a Cardona que ens permet observar estels que des de les grans ciutats no podem de cap manera observar, i la poca contaminació acústica, que ens permet escoltar els sorolls nocturns.

 

Dissabte, 22 de Març

10:15h: La Granja: Donem de menjar als animalets

11:00h: Ciutat Sostenible. Jugarem aprenent amb un joc de rol on ens posarem a la pell de gestors, urbanistes, polítics i ecologistes per tal d’ajudar al Senyor Caleró a fer de la seva ciutat més sostenible!

11:50h: Què és un ecosistema? Tot jugant aprendrem què és i com funciona l’ecosistema natural amb i sense l’actuació de l’home, per comprendre com l’ésser humà està provocant els grans canvis que succeeixen.

12:20h: L’efecte hivernacle. Vine a fer un experiment que et permetrà entendre què és i perquè és tant important aquest efecte en el nostre planeta.

16:00h: Contaminació sonora. Saps que un excés de soroll també genera contaminació, amb importants conseqüències per als humans i animals? Vine i t’adonaràs del gran impacte sonor amb que convivim cada dia i veurem d’on prové tot jugant a un joc on farem tant d’emissors com a receptors!! Acabarem reflexionant el problema de la situació.

17:00 h: Berenar

17:30h: Taller de boca & roll, i moneders sostenibles!! Realitzarem uns mega porta esmorzar per anar al cole!! A part de reduir els residus i evitar l’ús del paper d’alumini, els decorarem al nostre gust!!

19:00h: Tertúlia El Canvi Climàtic i el món sostenible. Vine i participa en aquesta tertúlia amb en Francesc Mauri, l'Home del Temps de TV3. Ell ens explicarà tot allò que vulguis saber sobre el canvi climàtic i el que podem fer per aconseguir fer un planeta més sostenible

22:00 h: No et pots perdre la minidisco del Vilar: tothom a ballar la dansa de la croqueta i del gaspatxo del Vilar!

 

Diumenge, 23 de Març

10:15h: La Granja: Donem l’esmorzar als animalets. Compte que els xais tenen molta gana!

11:00 h: Coets d’aigua sostenibles! Construirem els nostres coets amb material reutilitzable a la vegada que els propulsarem amb un combustible que agradarà molt a la gespa del Vilar!

12:00h: Joc exterior: Pichi-residus!! Classificarem cadascun dels residus en el seu contenidor adient amb un estil força particular.

16:00h: La llei de les 3R’s. Sintetitzarem el que hem après aquest cap de setmana, amb la coneguda llei de les 3 R’s. Acomiadat del Senyor Caleró, i emporta't el teu diploma que t’acreditarà com a petit científic especialista en Medi Ambient.

17:00 h: La Granja: acomiada’t dels animalets, i fins la propera!

Consulta el Programa Científic

 

Reservar  
   
Consultar
Reserves telefòniques
93.869.00.44
    Ofertes destacades
  Vilar Sant Hilari
Festa del Pilar
Súper Oferta
Pont de la Mercè i Santa Tecla
Paquets Especials Entre Setmana
Aventura en família
   
  Vilar Arnes
Festa del Pilar
Súper Oferta
Pont de la Mercè i Santa Tecla
   
 
 
 
www.serhs.com www.hotels-serhs.com Vilar Rural de Cardona
Camí de Lourdes, s/n
08261 Cardona (Barcelona)
Tel. 93 869 00 44 / Fax 93 869 00 51
E-mail: infocardona@vilarsrurals.com
No de Registre:HCC-004132

Avís legal   Privacitat   Zona agències   Contacte   Política de cookies